1. 1. Tembung
rangkep uga diarani.
A.
Dwilingga padhaswara
B. Dwipurwa
C. Dwiwasana
D. Dwilingga salinswara
E.
Dwiwasesa
jawaban : D
2. Tembung kang dirangkep
wandane ngarep utawa wiwitan diarani...
A. Dwilingga
B. Dwipurwa
C. Dwiwasana
D. Reduplikasi
E. Dwiwasesa
jawaban : B
3. Pesen, nasihat utawa piwulang becik kang diwedharake panganggit lumantar geguritan yaiku..
A.
tema
B. lelawaning basa
C. pamilihing tembung
D. pesen
E. alur
jawaban : D
4. Geguritan gagrag anyar
ngginakaken basa Jawa...
A. kawi
B. kuno
C. modheren
D. ngoko
E. krama
jawaban : C
5. Kang diarani tembung rangkep
yaiku...
A. Tembung loro utawa luwih sing
meh padha tegese dirangkep dadi siji, duweni teges mbagetake
B. Tembung kang rangkep
tembunge utawa saperangan wandane
C. Tembung loro sing dirangkep dadi
siji nanging nganggo ngurangi cacahing wanda
D. Tembung sing diringkes cacahing
wanda supaya luwih sathitik
E. Tembung kang diringkes tembunge
jawaban : B
6. Cara maca kanggo goleki bab-bab
kang wigati kanthi cepet diarani cara...
A. intensif
B. skimming
C. scanning
D. ekstensif
E. cepet
jawaban : B
7.
Sajinis panutup sirah kanggo wong priya sing kagawe saka bahan kain bathik
utawa lurik yaiku...
A. topi
B. blangkon
C. caping
D. helm
E. kupluk
jawaban : B
8. Blus tradisional
ingkang dipunangge tiyang estri ing Indonesia yaiku...
A. jarit
B. sarung
C. slendang
D. batik
E. kebaya
jawaban : E
9. Jinising paragrap manut pokoke
ukara kaya ngisor iki, kajab...
A. eduktif
B. induktif
C. deskriptif
D. ineratif
E. ekstensif
jawaban : E
10. Karangan deskripsi
yaiku...
A. gancaran kang isine nyritakake
samubarang kanthi runtut manut urutan waktu
B. Karangan isine menehi katrangan
salah sijine topik utawa masalah kanggo menehi informasi uatwa kabar marang
wong kang padha maca
C. Karangan kang isine ngandharake
sawijining pendapat/gagasan/ide ngenani bab apa bae dikantheni alasan/bukti
sing kuat supaya sing padha maca percaya marang penemune penulis mau
D. karangan isine menehu katrangan
lan informasi utawa kabar
E. karangan kang isine menehi
gambaran kahanan samuburang apa bae
jawaban : E